Back to top

Partner lett a SIC Card és az A Kártya

A kártya + Sic card

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség A Kártyája partnerséget között a SIC Carddal, a Székelyföldi Diákigazolvánnyal.

A háromszéki kezdeményezés öt éve indult, célja, hogy a székelyföldi diákok kedvezményekhez jussanak. “Bárki, aki oktatási jogviszonnyal rendelkezik regisztrálhat a SIC Card oldalon” - mondta Zsigmond József, a SIC Card projektigazgatója. Az európai diákigazolványokhoz hasonlóan ezt is évente újítani kell. A regisztrációs folyamat ősztől kezdődik, jelenleg az a cél, hogy minél több partnert bevonjunk és minél szerteágazóbb partnerhálózatot építsünk fel, tette hozzá Zsigmond.

A két kártya együttműködésének lényege az, hogy azok a diákok akik A Kártyával rendelkeznek, felmutathatják azt a SIC Card partnereinél és fordítva. Így jelentős kedvezményekhez jutnak a kártyatulajdonosok. “Szeretnénk elérni azt, hogy az a tanuló, aki kolozsváron folytatja tanulmányait és SIC Carddal rendelkezik, egy egyszerűsített folyamat során kapjon A Kártyát, ami segíti, hogy egy közösség része legyen - mondta Lőrincz István-Zoltán, KMDSZ elnök. 

További hírek

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelem Elméleti Líceumban valamint a Székely Mikó Kollégiumban egy-egy teljes iskolai nap nyomtatjuk a kártyákat. Szerdán a Mikes, csütörtökön a Mikó diákjai regisztrálhatnak a SIC Cardra, majd szünetben kézhez is kaphatják.

Frissítve 2018.11.28.

Naponta sorsolunk bérletet.

Az első nap nyertese Bajka Boglárka. Gratulálunk! Kövessétek figyelemmel a következő napokban az oldalt, hisz még van két VIBE Fesztivál bérletünk amit a regisztrálók és a Karrier Napok résztvevői között sorsolunk ki.

Az I. Sic Card Karrier Napok egy workshop-típusú, továbbtanulás és pályaválasztás előtt álló diákoknak szóló rendezvény. A célja, hogy segítséget nyújtson a szakmaválasztásban és a hozzá tartozó információk megszerzésében.

REGISZTRÁCIÓ

A diákigazolványt működtető, sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke, Zsigmond József szerint az eddigi igénylések legnagyobb arányban Marosvásárhelyről érkeztek, ezt követi Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhely, de már minden székelyföldi városból van igénylés, és minden generációból legalább egy diák felkereste a kezdeményezőket.