Back to top

Partner lett a SIC Card és az A Kártya

A kártya + Sic card

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség A Kártyája partnerséget között a SIC Carddal, a Székelyföldi Diákigazolvánnyal.

A háromszéki kezdeményezés öt éve indult, célja, hogy a székelyföldi diákok kedvezményekhez jussanak. “Bárki, aki oktatási jogviszonnyal rendelkezik regisztrálhat a SIC Card oldalon” - mondta Zsigmond József, a SIC Card projektigazgatója. Az európai diákigazolványokhoz hasonlóan ezt is évente újítani kell. A regisztrációs folyamat ősztől kezdődik, jelenleg az a cél, hogy minél több partnert bevonjunk és minél szerteágazóbb partnerhálózatot építsünk fel, tette hozzá Zsigmond.

A két kártya együttműködésének lényege az, hogy azok a diákok akik A Kártyával rendelkeznek, felmutathatják azt a SIC Card partnereinél és fordítva. Így jelentős kedvezményekhez jutnak a kártyatulajdonosok. “Szeretnénk elérni azt, hogy az a tanuló, aki kolozsváron folytatja tanulmányait és SIC Carddal rendelkezik, egy egyszerűsített folyamat során kapjon A Kártyát, ami segíti, hogy egy közösség része legyen - mondta Lőrincz István-Zoltán, KMDSZ elnök. 

További hírek

Hétfőtől három nap alatt több mint negyven szakember beszél foglalkozása kihívásairól, szépségeiről, nehézségeiről Sepsiszentgyörgy magyar középiskoláiban a második alkalommal szervezett Sic Card Karrier Napokon. A székelyföldi diákigazolványról elnevezett tájékoztatósorozatba idén az elméleti iskolák mellett bevonjuk a két helyi szakiskolát is.

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelem Elméleti Líceumban valamint a Székely Mikó Kollégiumban egy-egy teljes iskolai nap nyomtatjuk a kártyákat. Szerdán a Mikes, csütörtökön a Mikó diákjai regisztrálhatnak a SIC Cardra, majd szünetben kézhez is kaphatják.

Frissítve 2018.11.28.

Naponta sorsolunk bérletet.

Az első nap nyertese Bajka Boglárka. Gratulálunk! Kövessétek figyelemmel a következő napokban az oldalt, hisz még van két VIBE Fesztivál bérletünk amit a regisztrálók és a Karrier Napok résztvevői között sorsolunk ki.

Az I. Sic Card Karrier Napok egy workshop-típusú, továbbtanulás és pályaválasztás előtt álló diákoknak szóló rendezvény. A célja, hogy segítséget nyújtson a szakmaválasztásban és a hozzá tartozó információk megszerzésében.

REGISZTRÁCIÓ