Back to top

Egyre népszerűbb a Székelyföldi Diákigazolvány

A diákigazolványt működtető, sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke, Zsigmond József szerint az eddigi igénylések legnagyobb arányban Marosvásárhelyről érkeztek, ezt követi Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhely, de már minden székelyföldi városból van igénylés, és minden generációból legalább egy diák felkereste a kezdeményezőket.

A diákigazolvánnyal az önkormányzatok különböző intézményeinél lehet kedvezményesen igénybe venni különböző szolgáltatásokat, például a közszállítást, az uszoda belépőt vagy a sípálya díját, de a művelődési intézmények is szavatolják a kedvezményes vagy éppen ingyenes belépést. A székelyföldi diákigazolvány az első az országban, melyet iskolások és egyetemisták egyaránt igényelhetnek.

Az ötletgazda Zsigmond szerint több fiatal, akik 2011-ben, tanulmányaik elvégzése után hazaköltöztek, a székelyföldi kedvezményrendszer hiányával szembesültek. Ezért döntötték el, hogy egyesületet alapítanak, és megpróbálnak ezen változtatni. Az így megalakult Centrum Studiorum Egyesület oktatásfejlesztő tevékenységet végez, de diákkedvezményeket is biztosít a Kovászna, Hargita és Maros megye területén élő diákok és egyetemisták számára.

További hírek

Sikeresen zárultak a Sepsiszentgyörgyön második alkalommal szervezett valamint Csíkszeredában idén debütált SIC Card Karrier Napok. Köszönjük, hogy eljöttetek és részt vettetek a képzéseken. Képeket az események Facebook oldalán tekinthetitek meg, vagy a SIC Card oldalán. A Vibe bérlet szerencsés tulajdonosai:

Sepsiszentgyörgy:

Karrier Napok - Csíkszereda

Sepsiszentgyörgy után Csíkszeredában is megszervezik a SIC Card - Karrier Napokat. A workshop típusú rendezvény XI.- illetve XII.-es diákoknak szól. Három nap alatt több mint negyven szakember beszél foglalkozása kihívásairól, szépségeiről és nehézségeiről. Ezzel segítve a pályaválasztás előtt álló diákokat.

Hétfőtől három nap alatt több mint negyven szakember beszél foglalkozása kihívásairól, szépségeiről, nehézségeiről Sepsiszentgyörgy magyar középiskoláiban a második alkalommal szervezett Sic Card Karrier Napokon. A székelyföldi diákigazolványról elnevezett tájékoztatósorozatba idén az elméleti iskolák mellett bevonjuk a két helyi szakiskolát is.

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelem Elméleti Líceumban valamint a Székely Mikó Kollégiumban egy-egy teljes iskolai nap nyomtatjuk a kártyákat. Szerdán a Mikes, csütörtökön a Mikó diákjai regisztrálhatnak a SIC Cardra, majd szünetben kézhez is kaphatják.