Back to top

Kártya felhasználásának feltételei

•    A diákigazolványt 7 éves kortól 35 éves korig lehet igénybe venni, amennyiben a kérvényező érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkezik egy, a történelmi Székelyföld területén működő tanintézményben. A diákigazolvány egy vonalkóddal ellátott kártya, ezért lehetőséget nyújt az egyéni azonosításra, ezenkívül pedig kedvezményekre is feljogosítja a diákokat.

•    A 14 éven aluli diákok számára a szülő vagy gyám igényelheti az igazolványt, szülői vagy gyám által megírt beleegyezés szükségeltetik a kártya átvételéhez. 

•    A 14 -17 év közötti és felnőtt korú diákoknak csak a hivatalosan megjelölt papírokat kell beszerezniük, felhatalmazás nem szükséges.

•    A kártyát bármikor lehet igényelni. 2013. március 25-től kezdődően már a megrendelés dátumától számított két héten belül minden igénylő kézhez kaphatja az iskolában vagy partner irodánkban. A SIC CARD gondoskodik arról, hogy a kártya eljusson tulajdonosához.

•    A 14 éven aluli diákok nevében a szülő vagy a gyám a gyerek igazolványképét és egy beszkennelt felhatalmazást kell feltöltsön a rendszerbe, illetve a gyerek ellenőrzőkönyve első két oldalának (index) beszkennelt képét. Ezt megelőzően a regisztrációs lapot kell kitölteni. A szülői felhatalmazás formanyomtatványát a weblap aljáról lehet letölteni.

•    A 14 év feletti diákok igazolványképet kell feltöltsenek a rendszerbe, illetve az ellenőrzőkönyv első két oldalának (index) beszkennelt képét. Ezt megelőzően a regisztrációs lapot kell kitölteni. Kérjük a csatolt fotón a szem jól látható legyen, az arcot ne takarják el!

•    A kártya ingyenes, a megrendelés dátumától függetlenül minden évben szeptember 30-ig érvényes. A kártya Kovászna, Hargita és Maros megye területén használható. A további feltételek, jogok és kötelezettségek alább olvashatóan,

A kártyán a következő adatok jelennek meg: név, tanintézmény, szak, tanulmányi év, anyakönyvi szám, érvényesség. A többi adat, amelyet a regisztráció alkalmával megadnak az igénylők, csupán statisztikai célt szolgál, az egyesület semmilyen célra, senki részére nem adja ki. Mégis elengedhetetlenek mert, a kártya további fejlesztéseihez fel tudjuk használni, nélkülözhetetlenek pályázatok megírásánál és kedvezmény rendszerünk kialakítása során létrejövő tárgyalásainkon is fontos alapot jelentenek. 

Köszönjük bizalmad!